Over mij


Wie zit er achter Prime Fotografie?

Dat ben ik, Jeffrey van der Steen, geboren en getogen in Alkmaar. Daar woon ik samen met mijn vriendin en mijn 2 zoontjes. Sinds 2016 fotografeer ik professioneel. Naast fotografie houd ik ook erg van muziek luisteren én maken.

Wat is mijn stijl?

Mijn doel is dat een foto iets met je doet als je hem bekijkt. Een oprechte emotie en interactie tussen mensen zijn voor mij een van de leukste momenten om vast te leggen en daar streef ik naar.

Het lichtgebruik kan hier bij variëren van natuurlijk licht, studiolicht of gecombineerd gebruik. Het is maar net wat de foto nodig heeft. Samen geeft dit een stijl die ik zelf omschrijf (en ook vaak terug hoor) als puur en natuurlijk.

Kijk voor foto's op mijn portfolio en voor meer informatie over de typen fotografie die ik aanbied op mijn specialisatie pagina.

Werkwijze algemeen

Wat is mijn werkwijze?

Je hebt interesse in een fotoshoot, leuk! Je kan op allerlei manieren contact met me opnemen. Van te voren bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden en wat jullie voor ogen hebben. Wil je me vervolgens graag voor een shoot boeken? Dan overleggen we een datum, tijdstip en locatie. Aarzel niet om tussendoor contact op te nemen als er vragen boven komen. Tijdens de sessie houd ik van een ontspannen sfeer, zodat iedereen zich op z'n gemak voelt. Dat komt het resultaat van de fotoshoot ten goede.

Na de fotoshoot

Wanneer de foto's gereed zijn, mail ik je een downloadlink en de persoonlijke inloggegevens van de online gallery. Voor het afdrukken van foto's, uitvergrotingen en fotoalbums kan je ook bij mij terecht. Laat het vooral weten als je nog iets wenst. Op mijn specialisatie en tarieven pagina kan je meer informatie vinden.

Bruiloften

Kijk voor bruiloften op primeweddings.nl

Social

Wie je vooraf gingen...

"Wat een supergave foto's zijn het geworden, heel natuurlijk en puur. We hadden op een gegeven moment niet eens meer door dat we gefotografeerd werden tijdens de shoot. Heel erg bedankt."

Damir & Saskia

"We vonden het ontzettend leuk en het resultaat is prachtig. Jeffrey was erg professioneel en kon perfect met onze kids overweg, en dat met twee kleintjes én twee pubers! Super bedankt!"

Ewoud & Kelly

"Wat zijn de foto's supergaaf geworden, dat wordt nog lastig kiezen welke we af gaan laten drukken!"

Ruben & Laura

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurlijk wanneer mijn stijl van fotograferen je aanspreekt, dat spreekt voor zich. Maar dat is slechts één onderdeel. Mijn taak is niet alleen het maken van foto's, maar ook het creëren van de juiste sfeer die je op de foto wilt terugzien. Want als je je niet op je gemak voelt, dan zie je dat zeker terug. Dus maak je geen zorgen, daar heb ik ruime ervaring mee. Van mij kan je absoluut een open, behulpzame en professionele houding verwachten.

Achtergrond

Service, communicatie en flexibiliteit vind ik erg belangrijk. Door mijn achtergrond is dit een tweede natuur voor me. Ook zul je bij mij geen onverwachte kosten achteraf zien; we bespreken vooraf alle opties en mogelijkheden. Ik ben gewend om in een zakelijke omgeving te werken, maar ook met gezinnen en (jonge) kinderen.

Voor een fotosessie: binnen twee weken
Voor een evenement: binnen twee weken
Voor een bruiloft: rond de vier weken, afhankelijk van de drukte en het aantal foto's
Spoed? we bespreken de mogelijkheden
Als de foto's gereed zijn, stuur ik jullie een link naar je persoonlijke online gallery. Deze werkt op elk apparaat met een webbrowser. Zo heb je je foto's altijd bij de hand om te laten zien. Je kan ze hier bekijken, uitzoeken, delen en downloaden.

Hij is beveiligd met een wachtwoord om in te loggen en een aparte pincode om de foto's te downloaden. Het wachtwoord kan je natuurlijk delen met familie en vrienden als je dat wilt, zij kunnen dan zelf inloggen.
Als hoge resolutie JPG middels de hierboven beschreven persoonlijke online gallery.
Voor particulieren:
  • Alle gesprekken en voorbereidingen
  • De fotosessie
  • Het vooraf afgesproken aantal foto's
  • Het nabewerken van de foto's
  • Voor zwangerschapsfotografie: subtiele retouchering
  • BTW
Voor zakelijke klanten:
  • Op- en afbouwtijd
  • De fotosessie
  • Het vooraf afgesproken aantal foto's
  • Het nabewerken van de foto's
Extra opties als extra foto's of retoucheren zijn ook mogelijk. Kijk hiervoor op de specialisatie pagina
Zeker. Mocht je dit niet wensen, dan kan je dat aangeven en zal ik ze verder niet delen of plaatsen.
Natuurlijk. We kunnen heel goed kijken of en hoe ik je ideeën kan uitvoeren.
Dan gebruik ik mijn backup apparatuur die ik altijd bij me heb.
Een fotoshoot kan binnen of buiten plaatsvinden. Thuis heb ik een kleine studio met plaats voor maximaal 2-3 personen. Daar fotografeer ik met name portretten en zwangerschappen of ouders met een baby. Voor grotere groepen gaan we naar een buitenlocatie of (externe) binnenlocatie en dat kan echt overal zijn. Al je ideeën zijn welkom en we keizen de locatie altijd in overleg.
Over het algemeen zijn er weinig dagen waarbij het langdurig regent. Maar mocht dat voorkomen of het weerbericht echt heel slecht zijn, dan kan je tot 24 uur van te voren de shoot kosteloos verzetten. Zijn we al ter plaatse en zijn het losse buien, dan wachten we deze af en breng ik geen extra tijd in rekening. Dit doen we in overleg.
Bel je méér dan 24 uur van te voren af, dan kunnen we de shoot kosteloos verzetten. Bel je binnen 24 uur van te voren af, dan reken ik 50% van de eindfactuur. Kom je niet opdagen, dan reken ik 100% van de eindfactuur.
Daarom ga je ook naar een fotograaf die daar veel ervaring mee heeft! Zonder gekheid. Het is mijn taak om iedereen zo mooi mogelijk op de foto te zetten, dus maak je geen zorgen. Ik zorg voor een ontspannen sfeer.
Ja. Standaard "ontwikkel" ik de foto's digitaal en corrigeer ik o.a. contrast en kleur. Ook neem ik een ongewenst pukkeltje mee. Retoucheren doe ik voor zwangerschapfotografie op een natuurlijke manier. Voor andere soorten fotografie kan ik ze voor €15,- per foto retoucheren.